ENTWINED with DUO NARANJO-WEURLANDER

World class duo with passion, sadness, virtuosity and impetuous joy. Two stars on their instruments merge for a cross-border meeting between Chile and Finland. Tania Naranjo’s and Minna Weurlander’s paths crossed through their shared love of Tango Nuevo. It was of course more than just the

naranjo-weurlande-ny-cd-entwinedgeographical distance that separated Minna’s childhood in Finland from Tania’s childhood in Chile. Duo Naranjo-Weurlander is a cross-border duo in a broad sense. Although their music originates from two different cultures, there are more things that unite than separate them. The intensity, the power, the melancholy and the expressive phrasings are a common feature in their music. They have ability to rapidly vacillate from duo playing into functioning as one body with a seemingly common thought and direction. Through a large number of concerts they know each other’s instincts so well that they simply let the music flow.

 

 

Screen Shot 2018-04-25 at 15.33.23

Två kända stjärnor på sina instrument  slår sig samman för ett gränsöverskridande möte mellan Chile och Finland. Duo Naranjo-Weurlander´s första gemensamma skiva Entwined är full med passion, vemod, virtuositet och hetsig glädje och består mestadels av egna kompositioner.

Duo Naranjo-Weurlander är en gränsöverskridande duo i dubbel bemärkelse. Trots att deras musik kommer från två olika kulturer finns det mer som förenar än som skiljer dem åt. Intensiteten, kraften, vemodet och det expressiva uttrycket är måhända ett gemensamt drag i de bådas musik.

De har båda har lång klassisk utbildning bakom sig, och de har även lång erfarenhet av folkmusik, jazz, worldmusik och inte minst av Tango Nuevo, vilket märks tydligt i deras spelsätt och attityd. Deras musik har ett universellt språk som förenar mer än det avgränsar.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: