Violeta Parra- Jag vill tacka livet

 

27 Juni , Pildamsteatern  i Malmö kl.19:00-20:15 fri entré

28 Juni, Vita scenen Stadsparken i Lund kl 19:00-20:00 fri entré

 Artistisk ledning och  produktion : Tania Naranjo

Arja Saijonmaa och Tania Naranjo tolkar Violeta Parra – den ikoniska folksångerskan och konstnären från Chile som bland annat skrev ”Jag vill tacka livet”. Violeta Parra, som förra året skulle ha fyllt 100 år, blev under 70-talet känd världen över för sina engagerande texter om kärlek, sorg och samhällets orättvisor. I denna unika konsert får vi höra Arja Saijonmaa, som gjorde sångerna folkkära i Sverige, samt Malmömusikern och kompositören Tania Naranjo, hedra Parras musikaliska arv. Chilenska rytmer och svenska klanger blandas i en gränsöverskridande och kärleksfull hyllning till denna ikon.

Med på scen finns även den svenska gitarristen Mattias Pérez samt internationella gästen Patricio Wang, känd från Quilapayún. Övriga medverkande är César Peña, Gonzalo Céspedes, Tina Quartey och Johannes Nästesjö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: