Weurlander and Naranjo with Malmö Symfoniorkester 3/9 2021, with Jönköpings Sinfonietta 20/10 2022

Dubbelkonsert – Nutida pionjärer 3/9 2021 with Malmö Symphonyorchestra.Conductor Ingar Bergby.

Den 3 september möter Malmö SymfoniOrkester artisterna och kompositörerna Lina Nyberg, Tania Naranjo och Minna Weurlander i en gränsöverskridande dubbelkonsert.

Förutom verk från Lina Nybergs album Terrestrial och Naranjo/Weurlanders album Infinity framförs även två uruppföranden beställda av Malmö Live i förbindelse med temaåret 100 kvinnor 100 år.  

Verken från albumet Infinty har influerats av både klassisk, sydamerikansk och rysk musik. Med virtuositet och kraft förvaltas ett speciellt vemod som kan knytas till både syd och norr, vilket ger en nästintill filmisk upplevelse. Lina Nybergs album Terrestrial är inspirerat av jorden och elementen. Musiken och texterna är uppbyggda runt teman av återfödelse och död, jordklotet, gravitationen och glädjen i kreativiteten. Till detta adderas även det nya verket Stellar Suite.  

I denna dubbelkonsert får du uppleva Malmö SymfoniOrkester tillsammans med tre unika artister som med sina individuella uttryck ger dig en upplevelse utöver det vanliga. Varmt välkommen!

boka här Malmö Live

PASSION AND MELANCHOLY 20/10 2023 with Jönköpings Sinfonietta. Conductor Emil Eliasson.

Två stjärnor i ett intensivt och gränsöverskridande möte. Det är resultatet när pianisten Tania Naranjo, med ursprung i Chile, och Minna Weurlander med rötter i Finland möts. Tillsammans med Jönköpings Sinfonietta under ledning av Emil Eliasson, framför de sin egen musik.

Med rötter i två olika världsdelar men med samma passion för musiken finns det fler saker som förenar än som skiljer Tania Naranjo och Minna Weurlander åt. Båda har länge erkänts som starka profiler och artister på klassiska världs- och jazzmusikerscener och har numera hela världen som sitt arbetsfält.

Naranjos och Weurlanders musik är djupt personlig – full av lust och nostalgi, virtuositet och återhållsamhet som tillsammans skapar ett ljudlandskap som ger lyssnaren en nästan filmisk upplevelse.

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: