T A N G O DELIRIUM 2023! 10/2 Malmö, 11/2 Ystad, 22/3 Göteborg

TANGO DELIRIUM liveTEASER

2023

10/2 MALMÖ-Palladium Köp din biljett

11/2 YSTAD-Teater Köp din biljett

22/3 GÖTEBORG Stora Teatern Köp din biljett

En kväll späckad med passion, smärta och hetta!

En enastånde ensemble av musiker och artister som tolkar några av de genom tidernas största tangokompositörernas musik. Tangostilar från olika epoker framförs med vemod, passion, intensitet och makalös virtuositet. De serverar tangopärlor av Carlos Gardel, Astor Piazzolla, Anibal Troilo, Osvaldo Pugliese, Saul Cosentino , Mariano Mores, Kurt Weill mfl.

Den röda tråden som löper genom konserten är Reuben Sallmander ́s fängslande sång, texter och berättelser färgade av både smärta och humor.

Skådespelaren och artisten REUBEN SALLMANDER har sedan 90-talet medverkat i ett stort antal teaterföreställningar, filmer och tv-produktioner – allt från klassisk till nyskriven dramatik, från musikaler och komedier till farser och monologer. Han har arbetat bl.a. på Dramaten och är välbekant för en stor publik för sina roller i film och tv-produktionerna som Bibliotekstjuven, Störst av allt och Hamilton. Musiken har alltid präglat Reubens liv och artistisk karriär, och han är just nu aktuell med ”True Music Project” där han tillsammans med Tania Naranjo framför deras egna sånger.

Den mångfacetterade accordeonisten och kompositören MINNA WEURLANDER är prisvinnare bl.a på Premio Internazionale Astor Piazzolla och har flera rosade album i bagaget. Hon framträdde senast som accordeonist och kapellmästare i Philip Glass nya Cirkusopera ”Circus Days and Nights”som hade världspremiär på Malmö Opera i maj 2021. Hon uppträder som solist med orkestrar, stråkvartetter och med diverse ensembler runt om i världen, samt figurerar frekvent i opera-, teater-, film-, performance- och dansföreställningar i egenskap av accordeonist, kompositör och ensembleledare.

Weurlander & DESEO STRING QUARTET bestar av INGA ZEPPEZAUER-violin, LILJA RASIMUS-violin, ALLAN JONASSON-viola, VIKTOR NORDLIDEN-cello, och släppte sitt första album”GLOW” 2020 som fick ett fantastiskt mottagande av både publik och recensenter. Ensamblen ägnar sig åt gränsöverskridande musik, inte minst åt Tango Nuevo.

”Deras musik spelas genomgående med sådan glöd att passionen blir till en vällustig och samtidigt nästan fysiskt smärtsam lyssnarupplevelse. …Musiken går rakt in i hjärteroten och skakar om på ett intensivt härligt vis. Har väl aldrig tidigare behövt pausa mitt i en låt för att hämta andan. Underbart! …”

Pianisten, kompositören och sångerskan TANIA NARANJO har framfört sin musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar, samt med egna konstellationer. Hon hörs ofta i genreröverskridande samarbeten, där bland annat i ”Naranjo Latin Trio” och ”True Music Project” som hon driver tillsammans med Sallmander. Tania har komponerat för film och teater, medverkat i flertal teateruppsättningar, senast i ”Lärda kvinnor” på Göteborgs Stadsteater. Hon har gett ut soloalbumet ”La industria del miedo” där hon även profilerar sig som sångerska, samt flera rosade duo-album tillsammans med accordeonisten Weurlander.

  • Sång,texter och översättningar: Reuben Sallmander
  • Accordeon/arrangemang och bearbetningar: Minna Weurlander 
  • Piano/arrangemang och bearbetningar: Tania Naranjo
  • Produktion: ValleMWproduction  
  • Kontakt : Weurlander/0723 173073   info@minnaweurlander.com

2022

30/3 VARA CONCERT HOUSE

31/3 KRISTIANSTAD KONSERTHUSET

6/4 STOCKHOLM SÖDRA TEATERN (recorded by Sveriges Radio)

21/9 LUND/Teater

24/9 VÄSTERÅS/konserthus

Kommentarer är stängda.

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: